Tips til verktøy du kan bruke til å freshe opp innholdet ditt i sosiale medier

Det finnes en rekke apper som kan hjelpe deg å gjøre det grafiske innholdet ditt freshere og mer engasjerende for publikummet ditt i sosiale medier. Her tipser vi deg om et par verktøy du kan prøve. 

bloggbilder-verktøy

Noen av våre favoritter blant alle disse appene er WORD Swag til å legge på tekst, Unfold til å velge kreative rammer og Lightroom til bilderedigering. Felles for disse er at appene er enkle å bruke og det er du som bestemmer hvilket preg du ønsker på innholdet ditt. 

acs-logo.png a color story  

En app som du kan bruke for å få freshe, fargerike bilder og videoer. Her finnes en rekke gratis filtre, effekter og verktøy, samt et stort utvalg av tilleggspakker som kan kjøpes for en billig penge for å gi bildene dine et løft på fargefronten. 

Canva-logo (1).png  Canva  

Appen lar deg designe din egen logo, skape invitasjoner mm. i maler som du tilpasser ditt eget innhold og ønsket uttrykk. Du kan skape innhold til formater egnet for de ulike sosiale mediene. 

grids.png Grids  

Denne appen lar deg enkelt planlegge sammensetningen av bilder du skal poste på instagram-profilen din for å skape et helhetlig bilde på profilen din.

instagram.png Instagram - funksjoner i “Stories” 

Instagram selv gir deg i Story-funksjonen anledning til å tilføye en rekke elementer som dato, filter, interaktive elementer, Gifs, tegne fritt og tekst på innholdet ditt. Valgalternativene ligger plassert øverst på skjermen (blir tilgjengelige når du har lastet opp det innholdet du skal klargjøre til publisering). Interaktive elementer som meningsmålinger, emojiiglider, stedstagger og #-tags er populære å bruke på formatet for stories, da det lar publikum enkelt engasjere seg i innholdet ditt. 

lightroom (1).png Lightroom   

En bilderedigeringsapp, som på lik linje som mange andre apper lar deg gjøre justeringer etter eget ønske. 

photoshop express.png  Photoshop Express  

Appen som lar deg bruke photoshop på telefonen din til rask fotoredigering. Her kan du lage fotomontasjer, bruke filtre og gjøre en rekke ulike justeringer for å retusjere bildene dine - for å så enkelt dele dem på sosiale medier.

planøy.png Planoly  

Appen planoly er et verktøy for deg som ønsker å planlegge og håndtere instagram-postene dine i en app. Her kan du legge inn ønsket tid for publisering av innholdet ditt, analysere, svare på feedback og prøve deg frem i planleggings modus for hvordan innholdet ditt skal se ut. 

preview.jpg Preview  

På samme måte som appen “Grids” kan du med denne appen designe helheten av instagram-profilen din. Du kan enkelt flytte om på bildene for å skape den looken du ønsker, for å deretter vite hvilken rekkefølge innholdet skal publiseres i. 

ripl_logo_180.png Ripl  

Appen gir deg tilgang til ulike templates tilpasset plattformen innholdet skal publiseres på. Her har du anledning til å style ditt innhold i en eksisterende template i form av bilder, tekst, musikk mm. Du kan enkelt dele direkte fra appen når innholdet ditt er ferdig eller lagre på din enhet for senere bruk.

snapseed.jpg Snapseed  

App fra Google som lar deg redigere bildene dine med en rekke filtre og justeringer etter eget ønske. 

squaregram.jpg StoriesEdit - IG Story Layouts  

I denne appen finner du ulike maler du kan sette innholdet ditt inn i før du poster det til Instagram Stories. 

storiesedit.jpg Squaregram   

Squaregram lar deg legge til hvit ramme på bildene dine, samtidig som formatet forblir 1:1 på bildet i sin helhet. Appen lar deg også redigere bildet ditt mtp lys, størrelse, rammer etc. Denne appen kan være for deg som ønsker å beholde en hvit ramme mellom alt innholdet ditt i feks. instagram-profilen din. 

unfold.jpg Unfold  

Appen som lar deg legge bildene dine i kreative rammer - her finnes det en ramme for enhver smak! Disse er populære å bruke til stories-formatet. Det finnes ulike pakker en kan kjøpe rimelig dersom en ønsker et bredere spekter av utvalg. 

vont.jpg Vont  

I denne appen kan du legge til tekst i videoer du ønsker å publisere. Det finnes justeringsmuligheter for fonter, farge, når teksten skal bli synlig etc. 

vSco.png VSCO 

Her kan du redigere bildene dine. Du kan velge mellom en rekke gratis filtre, samt kjøpe tilgang til flere dersom det er ønskelig. Bildene kan deles direkte i VSCO hvor du kan enkelt følge se hva andre også deler, eller laste ned bildene for å dele dem i andre sosiale medier. 

WordSwag-logo.jpg WORD Swag  

Appen lar deg legge til din egen tekst på bilder. Ved oppsett velger du mellom en rekke ulike formater (feks Instagram Stories, 1:1, 16:9, Facebook Post, FB Cover etc). Appen klipper innholdet du laster opp til å passe det ønskede formatet for å så gi deg en rekke ulike fonter du kan legge til på bildet ditt. 

Du kan selv justere størrelse, tekstfarge og font, samt justere lysstyrke på bildet ditt med enkle filtre. En rekke av fontene støtter også æ, ø, å. 

Lykke til med å prøve deg frem med noen av disse! Har du spørsmål eller ønsker hjelp til å freshe opp feeden din, ta kontakt så tar vi en prat. 

Fyll ut skjema, så kontakter vi deg