Podcast-tips

podcast-tips

I denne bloggposten har vi samlet en rekke ulike podcaster du kan la deg inspirere av og høre på for å lære noe spennende! I listen er det noe for enhver - blant annet noe for deg som vil lære mer om markedsføring, du som vil høre mer om hva andre brands har gjort, du som ønsker å lære mer om design eller deg som ønsker inspirasjon til å utvikle deg selv og ditt potensiale! Kos deg og god lytting! 

Bart JS Bart JS

Interessert i Javascript? Da er dette podcasten for deg. En uformell samtale fra bartebyen om javascript fra A-Å.

Brought to you by Brought to you by...

I Brought to you by får du historier om merkevarer og leverandører. Episodene varierer fra veletablerte industrier til nye markeder skapt av fremadstormende aktører, men de sentrale spørsmålene er ofte de samme – hvordan endte vi opp der vi er i dag, og hvor går veien videre? 

Business wars Business Wars

Lurer du på hva som driver store merkenavn, ledere og investorer til å nå nye høyder? Her kan du lytte til ekte historier om hvordan disse har lykkes eller endt i ruin. 

Den store kundereisen Den store kundereisen

Her kan du lytte til kunnskapsrike folk som deler sine erfaringer innen markedsføring. Alle gjestene kommer fra ulike bedrifter og stillinger i bransjen, noe som gir et godt og variert innblikk i markedsføringsbransjen. 

Forklart Aftenposten Forklart

Få nyhetsbildet forklart på 20 minutter hver dag. Så slipper du dårlig samvittighet for at du ikke klarer å holde deg oppdatert i en travel hverdag.

HBR Ideacast HBR IdeaCast

Ukentlig podcast fra Harvard Business Review om organisasjonspsykologi, ledelse og forretningsutvikling. Er åpent landskap bra for samarbeid? Hvordan unngår vi at personlig og organisasjonsmessig utvikling stopper opp? Svarene på disse spørsmålene, samt til nå over 700 andre spørsmål relatert til jobb i generelt perspektiv, får du her.

hidden brain Hidden Brain

Shankar Vedantam bruker vitenskap og historiefortelling til å avsløre hvordan ubevisste mønstre styrer vår atferd, valg vi tar og former våre forhold. 

http 203 HTTP 203

Hold deg oppdatert på alt som rører seg i webutviklingsverdenen.

jake and jonathan Jake and Jonathan 

Produktdesign er stikkordet her. Få et innblikk i hvordan noen av de beste bedriftene i verden designer deres produkter. 

Kortslutningen Kortslutningen

Nysgjerrig på hva en utvikler gjør hver dag? Podcasten tar deg igjennom arbeidshverdagen til utviklere og programmerere. En perfekt podcast for deg som kanskje vil gå fra konsulent til fast jobb, eller snuser på dette som yrke.

markedsføringspodden Markedsføringspodden

En podcast for deg som vil lære mer om markedsføring og salg. Podden tar deg enkelt gjennom alt fra sosiale medier, søkemotoroptimalisering, søkemotormarkedsføring og e-post markedsføring. Her kan man snappe opp enkle tips og triks som er kjekke å kunne. 

Online marketing made easy Online Marketing Made Easy

Usikker på hvordan du kan gjøre business av ideen din? Da er dette podden for deg. Med tips om alt fra hvordan bygge epostlisten din, til hvordan du starter opp, bringer Amy Porterfield ideen din til liv. Sammen med inspirerende gjester og lang erfaring gir denne podden deg det du trenger slik at du kan bringe din business fra tegnebordet til større høyder.

Planet Money Planet Money

Historier og nyheter om økonomi – fortalt med fokus på detaljene som faktisk er interessante. Dette er økonomipodcasten for deg som heller vil vite hvordan folk jukser på casino enn hvordan utviklingen har vært på børsen den siste timen. Og hvem vil vel ikke det?

Reply All Reply All

Historier om mennesker og internett. Her får du produksjonsverdi de færreste kan matche, og programledere som er villige til å gå lengre enn langt for å avdekke sannheten bak obskure internettmysterier. Stalltips: sjekk ut episode #102 («Long Distance») og episode #130 («The Snapchat Thief») som dine to første episoder.   

shoptalk show Shoptalk Show

Dette er en live podcasten for deg som er interessert i  å  utvikle nettsider. Nørdestikkord her er: Front end-design og UX. 

StartUp podcast Startup

Er det bare rosenrødt å starte en bedrift? Podcasten tar deg igjennom hvordan det egentlig er å starte opp en bedrift,og hva du må tenke på. 

Stuff you should know Stuff you should know

Har du alltid lurt på hva som får deg til å gjespe, eller hvordan du holder bier fra A-Å? Som tittelen sier er dette podcasten for deg som vil ha fakta om alle verdens små og store under.

syntax Syntax

En live podcast om front-end webutvikling og UX.

ted talks daily Ted Talks Daily 

Vil du ha TED talks på farten? Ukentlig bringer denne podden deg de seneste foredragene fra verdens ledende tenkere og skapere. La deg inspirere og sjokkeres innen alt fra Artificial Intelligence til hvordan vi kan fjerne plastavfall. 

the next big idea podcast The Next Big Idea

La deg inspirere til å tenke større, bli mer kreativ og leve bedre. Gjennom dypdykk innen ulike temaer tar podden deg igjennom hvordan du kan bli en bedre versjon av deg selv. 

universelt utformet Universelt utformet

Rett å slett en podcast om universell utforming.

 

99 prosent invisible 99% invisible

Design er i alt vi omslutter oss med i hverdagen. Fra stolen du sitter på, til alt det du bruker i hverdagen du ikke lengre tenker på. I denne podden vil Roman Mars guide deg igjennom historien til hvorfor Sigmund Freud valgte å bruke en sofa istedenfor en stol. Vi lover deg noen aha-opplevelser, ny kunnskap og morsomme fun facts.

Så her har dere noen av våre favoritter om dagen. Octi består jo av en flere ulike mennesker, så her er det jo noe for enhver smak. Vi har i tillegg trukket ut tre av våre favoritter i bunken. 

  1. Markedsføringspodden
  2. 99% invisible
  3. The next big idea

Så uansett hva du velger å høre på når du reiser er det ingen tvil om at podcaster er noe vi har trykket til våre bryst. Så bruk tiden på bussen, i bilen på morgenen, eller på gåturen til å friske opp kunnskapen, og tilegne deg ny.

God lytting.