Søkemotorannonsering gjennom Google ads er for oss en del av ryggraden i markedsføringen din hvert år.

Google Ads logo

I Google sitt univers er det mange muligheter for deg Google Ads er navnet på Googles annonseringsplattform. Den tilbyr en rekke effektive verktøy for å nå personer som aktivt søker etter ditt produkt eller tjenester for så å trekke de inn på nettsiden din.

Utover ordinær søkeordsannonsering med tekstannonser, tilbyr Google Ads en rekke andre annonseringsmuligheter som for eksempel:

 • displayannonsering med bildeannonsering i nettverk
 • remarketing
 • app-nedlastningskampanjer
 • shopping-annonser produktbilder og pris i søkeresultatet på Google.

Octi sitter med erfarne og sertifiserte spesialister som oppdaterer seg på nyheter daglig. Vi fokuserer på jevnlig vedlikehold av dine kampanjer, noe som vil gi deg en lavere totalpris per klikk. Vi i Octi er sertifisert som Premier Google partner. Sertifiseringen bekrefter at vi har ansatte med relevant kursing og omfattende kunnskap knyttet til Google Ads.

Annonseringsmuligheter med Google Ads

Tekstannonsering på Google ads

Alle som selger noe i form av varer, tjenester eller ideer bør benytte seg av tekstannonsering i Google Ads, tidligere kjent som Google Adwords. Tekstannonser er annonser som vises ovenfor og nedenfor det organiske søkeresultatet på Google. Når det brukerne skriver inn et søkeord på Google som samsvarer med søkeordene dine, kan annonsen din vises sammen med søkeresultatene på datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner.

Fordeler med tekstannonser på Google 

 • Synlig plassering over det organiske søkeresultatet
 • Full kontroll på annonser
 • Øyeblikkelige resultater
 • Budsjettuavhengige resultater 

Ved bruk av tekstannonsering i Google får man en rekke fordeler. Det første og kanskje viktigste fordelen er at annonsøren blir synlig med sin annonse sammen med det organiske søket. Videre får annonsøren full kontroll på alle annonser og vil kunne se øyeblikkelige resultater med en gang annonseringen er igangsatt. I tillegg til dette er plattformen like relevant om man som annonsør har stor eller lite budsjett - noe som ikke er tilfelle i alle kanaler. 

 

I Octi har vi erfarne og sertifiserte spesialister som oppdaterer seg på nyheter daglig. Vi fokuserer på jevnlig vedlikehold av dine kampanjer, noe som vil gi deg en lavere totalpris. Ved å la oss sette opp og vedlikeholde kampanjene dine får du bedre kvalitet på dine kampanjer, samtidig som du sparer tid.

Octi er sertifisert som Premier Google partner. Sertifiseringen bekrefter at vi har ansatte med relevant kursing og omfattende kunnskap knyttet til Google Ads. Nytt fra 2022 er at denne sertifiseringen kun gjelder topp 3% i Norge, og Premier partner programmet har også blitt bedre. 

Har du spørsmål eller ønsker å snakke mer om tekstannonsering via Google Ads, ta kontakt.

Google Shopping 

Google Shopping-annonser er produktbilder og pris fra nettbutikken din i søkeresultatet i Google. 

Hvem bør bruke Google Shopping?

Alle som har en nettbutikk med produktbilder, pris og produktinformasjon bør benytte seg av Google Shopping.

Fordeler med Google Shopping 

 • Markedsfør hele produktporteføljen
 • Bildeannonser kombinert med pris
 • Pris per klikk
 • Høye konverteringsrater

Det er flere fordeler med bruk av Google Shopping. Den største er at du får vist frem produktene dine når noen søker etter dine varer eller tjenester i Google, uavhengig av hva du selger. Produktene vises med bilde, pris og produktinformasjon, og du betaler kun pr klikk - noe som gjør dette til en meget prisgunstig annonseringform for hele porteføljen din. I tillegg er dette en plattform som gir høye konverteringsrater.

Hvorfor velge oss?

OCTI sitter med erfarne og sertifiserte spesialister som oppdaterer seg på nyheter daglig. Vi fokuserer på jevnlig vedlikehold av dine kampanjer, noe som vil gi deg en lavere totalpris per klikk. Ved å la oss sette opp og vedlikeholde kampanjene dine får du bedre kvalitet på dine kampanjer, samtidig som du sparer tid:

 • Sertifiserte spesialister
 • Jevnlig vedlikehold på kampanjer
 • Lavere totalpris per klikk
 • Bedre kvalitet
 • Spar tid

OCTI er sertifisert som Premier Google partner 2023. Sertifiseringen bekrefter at vi har flere ansatte med relevant kursing og omfattende kunnskap knyttet til Google Ads.

Displayannonsering 

Displayannonsering er bilde-, tekst- eller video-annonser som vises som reklame på nettsider, apper, blogger eller YouTube, og Google Ads tilbyr en rekke annonseringsmuligheter i sine nettverk. Alle som ønsker å nå ut til nye kunder med sine produkter, tjenester eller ideer bør vurdere å inkludere displayannonsering i sin mediemiks. 

Fordeler med displayannonsering

 • Målrettingsmuligheter
 • Merkevarebyggende

Med displayannonser kan du være med på å påvirke etterspørselen etter dine produkter og/eller tjenester ved å informerere potensielle kunder om ditt tilbud. Dette kan du gjøre med bruk av gode målrettingsmuligheter som alder, geografi, interesser, tema på nettsiden og remarketing. En slik annonseringsform fungerer også merkevarebyggende.  

Har du spørsmål eller ønsker å snakke mer om displayannonsering på Google, ta kontakt.

App-nedlastingskampanjer 

Få flere til å laste ned appen din eller nå ut til brukere som setter pris på appen din. Med app-nedlastingskampanjer kan du markedsføre iOS- eller Android-appen din til milliarder av brukere på Google.  Dette er et effektivt verktøy for å få flere til å laste ned eller bruke appen sin mer, og bør vurderes av alle som har en app. 

 • Fordeler med app-kampanjer:
 • Effektiviser nedlastingene
 • Fremme handlinger i appen

Nå ut til målgruppene som søker på termer eller apper som er relevante for appen din. 

Ved å bruke app-nedlastningskampaner  effektiviserer du nedlastningene av appen din ved å gjøre flere oppmerksom på den. I tillegg kan du fremme handlinger i appen, som f.eks registrering eller kjøp. I tillegg er det på denne måten lett å nå ut til målgruppen din, basert på søketermer de bruker i google eller brukere av andre apper som er relevant med tanke på din app. 

Vil du ha hjelp til å komme i gang med Google Ads?

Ta kontakt med oss