Instagram stories - hva er det og hvordan benytte seg av det?

Instagram er den perfekte plattformen for deg som vil være kreativ, dele meninger eller kanskje til og med promotere egen bedrift. Det er en av de raskest voksende plattformene der ute, og dette bringer flere fordeler for deg som forbruker. Blant annet kan du, ved hjelp av Instagram stories (IG stories), øke engasjement, bygge merkevarekjennskap eller føre trafikk til nettsiden din.    

instagramstories

 

hva er egentlig instagramstories?

IG stories gir deg som forbruker muligheten til å dele innhold på en kreativ og enkel måte. Bilder og videoer på opptil 15 sekunder kan deles på profilen din i en tidsramme på 24 timer. Disse blir da ikke lagt ut på din primære Instagram – feed, men blir heller vist øverst på profil ikonet ditt. De blir først synlige når du trykker på dem (det legger seg en rød sirkel rundt ikonet ditt når det ligger innhold ute. Dette gjør det lett å se om en profil har lagt ut innhold via stories, samt det dannes en rekke med profiler, brukere en følger, som har IGstories øverst i appen ved åpning). Hensikten med denne funksjonen er å vise hva du eller din virksomhet driver med akkurat nå. Det er enklere å følge med på og ofte mer interessant da følgerene her opplever det som nærmest eksklusivt å få med seg på grunn av tidsrammen på 24 timer. 

 

Videre, hvordan kan Instagramstories brukes?

Ved hjelp av fem enkle trinn kan du også bruke stories, både for egen kreativitet eller for å promotere din bedrift.

  1. Sveip til venstre eller trykk på profil ikonet ditt, inne på instagram – feeden.

  2. Ta et bilde du vil legge ut, her kan du også trykke på kamerarullikonet for å velge en video eller et bilde du har tatt tidligere.

  3. Legg på ønsket tekst på bilde/videoen din. Ved å trykke på ikonet øverst på skjermen kan du her få flere alternativ. Blant annet tag av person eller tag av sted, GIF, dato, meningsmåling osv. Les gjerne også bloggposten vår om hashtags på instagram her. 

  4. Ved å svipe til høyere eller venstre kan du velge ulike filter som legges på videoen/bilde ditt.

  5. Trykk tilslutt på «din historie» for å dele din Instagramstory. 

Ønsker du en prat om Instagram stories, og hva vi kan gjøre for deg - ta kontakt!