Toyota material Handling | Skala

« Effektiv markedsføring i Skala har tredoblet resultatet av kundens opprinnelige mål »

Toyota Material Handling er en del av Toyota Industries Corporation, som har virksomheter i 5 sektorer, gjennom 17 ulike selskaper.

Hovedsakelig jobber de med å hjelpe bedrifter i Norge å optimalisere sine interne logistikkprosesser og øke deres produktivitet og effektivitet – dette gjennom materialhåndteringsløsninger som blant annet trucker, AGV og automatiserte lagerløsninger. I tillegg har de landets største serviceapparat med ca. 180 serviceteknikere. I Norge er de den desidert største aktøren i bransjen og er totalleverandør innen materialhåndtering.

Kunde: Toyota Material Handling

Bransje: B2B

Vår leveranse:

  • Digital markedsføring
  • Automatisering
  • Strategi og rådgivning

Kontakt oss

Toyota Material Handling

Problemstilling / utfordring

Toyota Material Handling har allerede bygd seg en solid posisjon i markedet. De har en lang liste med eksisterende kunder, og det er disse de hovedsakelig har rettet sin markedsføring mot. Når man markedsfører seg såpass langt ned i «salgstrakten» kan man gå glipp av potensielt nye kunder. De hadde derfor et ønske om å nå ut til flere, og med det også øke salgsandelen. En viktig problemstilling for dem ble derfor hvordan vi kunne hjelpe dem med økt synlighet og nå ut til flere kunder.  

trakt

Målsetting:

1. Nå nye kunder via Skala

2. Selge maksimalt antall trucker i kampanjeperiode

Produksjon / løsning

Løsningen ble annonsering via vårt egenutviklede automasjonssystem, Skala. Skala er utviklet for å håndtere et høyt kampanjevolum med spesifikk målretting, samtidig som man enkelt har full kontroll over resultatene på kampanjene. Skala skal gjøre det enkelt og kostnadseffektivt for våre kunder å sette opp annonser selv, med utgangspunkt i predefinerte maler. I dette tilfellet ble det kjørt skreddersydde kampanjer. Det ble gjennomført tre kampanjer i tre ulike byer, nærmere bestemt Trondheim, Oslo og Bergen. Med et fornuftig budsjett ble annonsene vist på Facebook, samt programmatisk i digitale nettaviser. 

Toyota Material Handling Skala annonser

Resultater

I tillegg til å nå nye kunder hadde Toyota Material Handling et hårete mål om å selge et maksimalt antall trucker i kampanjeperioden, og vi solgte langt flere trucker enn målet. Siden prisen på kampanjeproduktet var betydelig redusert, hadde de en øvre grense på maks antall solgte maskiner. Kampanjen resulterte i en såpass høy etterspørsel og et så stort salgsvolum at annonseringen i noen kanaler måtte stoppes da pågangen ble så stor. Skala ble holdt aktiv da henvendelser herfra ble satt på lister slik at de skal få muligheten til å kjøpe produktet ved en senere anledning – noe som har generert gode leads for videre kampanjer.

Programmatisk annonsering

KampanjeVisningerRekkeviddeKlikkCTR
Trondheim35.30729.126910,26%
Bergen34.61828.970650,19%
Oslo33.71229.9191000,30%
TOTALT103.71288.0152570,25%

Facebook

KampanjeVisningerRekkeviddeKlikkCTR
Trondheim139.29732.3035920,42%
Bergen132.06732.5986290,48%
Oslo92.29439.4317320,79%
TOTALT363.658103.66419530,54%

Vår tilstedeværelse har blitt forsterket gjennom en rekke ulike kanaler, noe som har resultert i en betydelig utvidelse av vårt publikum. Som en direkte følge har vi oppnådd suksess med å nå en bredere kundebase som tidligere ikke var eksponert for våre produkter. Dette har i sin tur resultert i økte salgsvolumer

Toyota Material Handling

Veien videre

Toyota Material Handling har også et ønske om å kjøre kampanjer med fokus på rekrutering og truckførerkurs. Løsningen er å legge de inn i Skala-systemet, hvor de selv kan sette opp automatiserte annonser – Enkelt og kostnadseffektivt.

Skala egner seg spesielt godt for rekrutteringskampanjer der nedslagsfelt og målretting varierer fra kampanje til kampanje. Til tross for at løsningen er lite krevende for bestilleren medfører det høy presisjon i annonseringen, i tillegg til lavere kostnader. 

En lignende case er blitt gjort for blant annet Trøndelag Fylkeskommune. 

Er du nysgjerrig på om Skala kan passe for din bedrift?

Kontakt oss